20-oji Vilniaus knygų mugė 2019-02-27 – Paskelbta: Naujienos

Prabėgus knygų mugės šurmuliui, norime pasidžiaugti apdovanojimais ir padėkoti visiems mūsų knygų skaitytojams. Džiaugiamės, kad galėjome susitikti „Tikra knyga“ stende!

Jau pirmąją mugės dieną įvykęs KNYGOS MENO KONKURSAS nudžiugino net keliais apdovanojimais!

Mariaus Marcinkevičiaus knyga „Maži eilėraščiai mažiems“, kurią iliustravo dailininkė Rasa Jančiauskaitė, buv išrinkta 2018 metų gražiausia knyga vaikams. Apdovanota gražiausios metų knygos vaikams – Vilniaus dailės akademijos diplomu buvo ir Monikos Vaicenavičienės knyga „Per balas link aušros. Pasakojimas apie daktaro Jono Basanavičiaus keliones ir darbus“.

Knygos meno konkurso metu popieriaus gamintojas „Papyrus“ apdovanojo Mariaus Marcinkevičiaus knygą „Sivužas“ ir jos iliustratorę Liną Dūdaitę nominacijoje 2018 metų geriausia knyga ir jos iliustratorius. Pavasarį dailininkės Linos Dūdaitės laukia kelionė į puošniojo popieriaus Gmund (Vokietija/Bavarija) fabriką.

Penktadienį vykęs Metų knygos 2018 rinkimų renginys Metų knyga paskelbė knygą „Sibiro Haiku“. Po rinkimų dailininkė Aušra Kiudulaitė, kurios iliustruota knyga „Laimė yra lapė“ praėjusiais metais tapo geriausia 2017 Metų knyga vaikams, atskleidė, kad visai nenusiminė ir sakė, kad antrus metus iš eilės patekti tarp penkių nominantų yra didelis įvertinimas. Praėjusiais metais knyga „Draugystė ant straublio galo“ buvo apdovanota kaip 2017 metų gražiausia knyga vaikams.

Mugės metu buvo pristatyta ir naujausia leidyklos „Tikra knyga“ knyga. Tai istorinė knyga „ Apie šaulius riterius ir drakonus Lietuvoje“, skirta Šaulių Sąjungos šimtmečio paminėjimui. Jos autorius – Vilniaus universiteto lektorius, daktaras Norbertas Černiauskas, šauliu tarnauja nuo 16 metų. Knygos iliustratorė – Londono Goldsmitho universiteto dizaino studentė Birutė Bikelytė. Knyga susilaukė dėmesio ne tik tarp vaikų, bet ir tarp suaugusių, kuriems knyga pasirodė ne ką mažiau įdomi. Ypatingą dėmesį knygai skyrė Šaulių Sąjungos nariai, kurie knygas pirko vaikams, norėdami, kad jie imtų pavyzdį iš tėvų, arba pirko sau, kaip privalomą turėti kiekvienam šauliui knygą. Stende lankėsi Šaulių Sąjungos jaunieji šauliai, todėl vaikai susidomėję knyga galėjo šaulius pakalbinti, išbandyti veido maskuotes, nusifotografuoti.