Rasa Jančiauskaitė: „Svarbu eksperimentuoti“ 2019-02-11 – Paskelbta: Interviu

Vaikų literatūros naujienas sekantieji žino, kad reikšmingiausi susitarimai tarp leidėjų, autorių ir iliustratorių vyksta pavasarį Italijoje, Bolonijos mieste. Tai vieta, kur bent kelioms dienoms suplūsta talentingiausi kūrėjai ir leidėjai iš viso pasaulio.

Šiemet iliustratorių parodoje ir vėl išvysime ir lietuviškų akcentų – dailininkės Rasos Jančiauskaitės iliustracijos Mariaus Marcinkevičiaus knygai „Maži eilėraščiai mažiems“ pateko į parodą, kurioje bus eksponuojami 76 dailininkų darbai, kurie buvo atrinkti net iš 2091 kūrėjų darbų!

„Keletą pastarųjų metų stebėjau iliustruotojų parodas Bolonijos mugėje, džiaugiausi atrasdama naujus kūrėjus. Su nekantrumu įsigydavau parodos katalogus ir metų eigoje vis perversdavau, ieškojau įkvėpimo. Didelė laimė pačiai būti Tarptautinės Bolonijos vaikų knygų mugės dalimi šiais metais“, sako Rasa.

Apie tai, kaip jautėsi patekusi į parodą, kaip gimė iliustracijos, kokiais dar apdovanojimais džiaugiasi, ir ar iliustruotojų pasaulyje vyrauja tendencijos, pasakoja Rasa Jančiauskaitė. Daugiau:

https://www.15min.lt/kultura/naujiena/literatura/rasos-janciauskaites-iliustracijos-vienos-ryskiausiu-pasaulyje-svarbu-noreti-eksperimentuoti-286-1099006

rasa-5c549b01666c5