Rasa Jančiauskaitė: „Knyga yra tiesiog tobulas formatas“ 2019-01-25 – Paskelbta: Interviu

„Knyga yra tiesiog tobulas formatas, ją galima nešiotis. Tapybos kūrinio tu kažkur nenusineši, neišsitrauksi, nebent telefono ekrane, bet tai jau visiškai ne tas pats. O knyga – tarsi mažytis unikalus muziejus, kurį tu vis gali pasiimti, atsiversti ir būti kartu su juo“, – teigia jauna dailininkė Rasa Jančiauskaitė LRT Klasika laidoje „Ryto Allegro“.

Rasos Jančiauskaitės iliustracijos Mariaus Marcinkevičiaus knygai „Maži eilėraščiai mažiems“ atrinktos į Bolonijos vaikų knygų mugės 2019 iliustruotojų parodą. Parodai buvo atrinkti 76 iliustruotojų iš 27 pasaulio šalių darbai. Atrankoje dalyvavo beveik 3 tūkstančiai iliustruotojų iš 62 šalių.

„Mano knygelėje yra kviečiama, kad vaikas pats pabaigtų, nupieštų iliustracijas. Jausti, kad gali interpretuoti yra labai svarbu gyvenime“, – sako Rasa ir priduria, kad iliustracijose jaučiamas neužbaigtumas ir yra tai, ko siekė. O paklausta, kai pavyko nupiešti būtent tokias iliustracijas, dailininkė teigia piešusi visai nemąstydama, iš karto skaitant eilėraščius.

Rasa Janciauskaite LRT studijoje 2

Visą laidos įrašą, galite išgirsti čia:

http://www.lrt.lt/mediateka/irasas/1013711086/ryto-allegro-2019-01-24-08-08#wowzaplaystart=0&wowzaplayduration=6166000