Fėjų fotografas: tai panašiau į meditaciją nei į darbą 2017-09-15 – Paskelbta: Interviu, Naujienos

Marius Žičius fotografuoja jau daugiau nei keturiolika metų ir tas užsiėmimas jam labai patinka. „Vaikystėje norėjau būti medžiotoju, bet gaila gyvūnų, vėliau kariškiu, bet esu prieš smurtą ir gaila žmonių, tai „šaudau“ su fotoaparatu“, – sako jis. M. Žičius yra ne tik laisvai samdomas fotografas, bet taip pat dirba nedidelėje privačioje pradinėje mokykloje mokytojų asistentu ir popamokinės veiklos vadovu. O taip pat jis yra Editos Lei knygų „Miglų slėnio fėjų pasakos“ ir „Miglų slėnio fėjų burtai“ nuotraukų autorius.

Kaip reagavai į pasiūlymą fotografuoti fėjas?

Kai pasiūlė fotografuoti fėjas labai apsidžiaugiau, nes nieko panašaus nebuvau daręs ir buvo smalsu pamatyti tas mielas mistines būtybes ir kur jos gimsta. Labai myliu gamtą, o fotosesijos vyko miškuose, pievose, prie vandens telkinių.

IMG_3715

Ar skiriasi žmonių ir daiktų fotografija? 

Fotografuojant žmones stengiuosi kuo greičiau dirbti, kad žmogus nepavargtų ir jam neatsibostų. Dirbant su daiktais turi marias laiko ir jie yra labai „kantrūs“.

Su kokiais sunkumais susidūrei, fotografuodamas fėjas? O kas patiko?

Fotografuojant fėjų knygas didžiausi priešai buvo uodai, erkės ir kartais lietus.
Apskritai labai patiko šitas projektas, nes daug laiko praleidau gamtoje su šaunia kompanija ir daug mažų mielų mistinių būtybių. Daug nuotraukų fotografavau atsigulęs ant žemės, kad susilyginčiau su jų pasauliu. Veikiau tas darbas priminė meditaciją, o ne tikrą darbą.

IMG_4094

Koks knygos personažas labiausiai patiko?

Knygoje yra žiniuonė Zila, ji gyvena jau šešis šimtus metų, man ji labiausiai patiko.

Ar savo vaikui skaitei fėjų knygas?

Nors auginu sūnų, bet karts nuo karto pavartome ir paskaitome kartu, jam irgi labai smalsu ir įdomu.

Galiausiai atsivertęs paskutinį knygos puslapį baksnoja piršteliu į kelias nuotraukas kuriose esu aš ir labai džiaugiasi.

IMG_3624

Ką manai apie skaitymą? Ar svarbu skaityti?

Labai svarbu ir vaikams ir suaugusiems skaityti įvairiausias knygas, kad augtume kūrybingi ir būtume stiprios asmenybės.

Ačiū už pokalbį.